Cene na rekordnih ravneh, omejena ponudba

31.05.2021

Cene parafinskih voskov ter rastlinskih maščob so na rekordnih ravneh, vseeno pa še ni zaznati znakov umirjanja višanja cen.

V maju so bile mnoge rafinerije v Evropi ter na Kitajskem v remontu, posledično pa je bila ponudba parafinov zelo omejena. V juniju pričakujemo manj težav na ponudbeni strani, čeprav šele v drugi polovici meseca, ko bo končno zares ponovno stekla proizvodnja in ustaljena dobava.

Po drugi strani so dobave parafinov in rastlinskih voskov iz Azije omejene tako zaradi npr. zelo visokih cen rastlinskih olj in maščob kot tudi zaradi rekordno visokih cen ladijskih prevozov. Žal kaže, da se bodo cene ladijskih prevozov v nadaljevanju celo višale, zato pričakujemo zaostrene razmere vsaj do konca leta. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.