O nas

Pod blagovno znamko ILUMINA deluje podjetje ILUMINA WAX d.o.o., ki je bilo ustanovljeno februarja 1992 in je do sredina leta 2010 delovalo pod nazivom Humanik Hit d.o.o. Začeli smo kot lokalni distributer parafinskih voskov ene največjih poljskih rafinerij, kot eno izmed prvih privatnih podjetij na tem področju.

Postopoma je sledilo večanje tržnega deleža v Sloveniji, ki danes znaša tretjino lokalnega trga. Leta 1994 smo našo dejavnost razširili še na Hrvaško in druge bližnje države. V letu 2000 smo osnovali znamko Ilumina, s katero želimo spodbujati donosnejše inovacije in okolju prijaznejši razvoj materialov za industrijo.

Timsko_delo

Ne dolgo zatem smo razširili mrežo dobaviteljev tudi na druge države Vzhodne in Jugovzhodne Evrope. Z namenom nemotene preskrbe naših kupcev in zaradi nadomeščanja parafina z ekološko sprejemljivejšimi rastlinskimi voski smo v letu 2007 v našo ponudbo vključili tudi palmove voske.

Leta 2012 smo pričeli z obsežnimi investicijami v lastno proizvodnjo parafinskih voskov, da bi tako kar najbolje zadovoljili specifične potrebe naših kupcev in se uspešneje prilagodili različnim trgom. S prodajo lastnih voskov smo pričeli febrauarja 2013 in prejeli dober odziv naših strank, zato lastna proizvodnja postopoma narašča.

Postopoma tudi povečujemo letno prodajo voskov, ki je leta 2012 dosegla 3.500 ton - mesečno torej prodamo od 200 do 450 t. To odraža tudi širitev naše prodaje na druge tuje trge, saj smo danes prisotni v Avstriji, Nemčiji, Italiji, Malti, Madžarski, Češki republiki, Slovaški republiki, Poljski, Estoniji, Litvi, Latviji, Bolgariji, Romuniji, Hrvaški, Srbiji ter Črni gori. Zavezani smo iskanju/razvoju najkvalitetnejših in cenovno najugodnejših voskov za industrijsko uporabo (svečarska, lesna, gumarska, kozmetična, agroživilska industrija). Poznavanje preteklih izkušenj, sedanjih potreb in prihodnjih trendov na področju voskov in njihovih aplikacij nam omogoča kakovostno svetovanje, pa tudi izobraževanje naših kupcev, katerim nudimo celovito in integrativno pomoč. V sodelovanju z našimi kupci uvajamo boljše in prijaznejše rešitve tako za proizvajalce kot tudi za končne kupce in okolje.

Strateška vizija

  • stalno prilagajanje tržnim spremembam
  • negovati pristen in prijazen stik s kupci
  • razvijati nove oblike in tehnološke različice že uveljavljenih izdelkov
  • postopna zamenjava obstoječih osnovnih surovin z okolju prijaznejšimi surovinami
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.